Velmi oblíbená pražírna DAK Coffee Roasters přichází tento rok s jejich druhou vánoční limitkou, kterou si určitě také oblíbíte. Jedná se o kávu pocházející taktéž z Kolumbie, ale tentokrát z farmy Oscara Hernandéze. Ten kávu zpracoval metodou anaerobic washed, která do šálku vnáší šťavnaté aroma kandovaného pomeranče a aloe vera, sladkost dulce de leche společně s lehkostí citronové trávy. Užijte si pohodové Vánoce s touto parádní kávičkou.
Los Nogales, farma s bohatou historií, je místem, kde Ricardo Hernández a Concepción Castillo začali před 80 lety budovat svou kávovou vizi. Jejich syn, Ricaurte Hernández, vedl rodinný podnik s oddaností a vášní, jež zanechala nesmazatelnou stopu v historii kolumbijské kávy. V roce 2005, po letech tvrdé práce a inovací, získala farma Los Nogales první místo v historické soutěži „Cup of Excellence“ v Kolumbii. Po tragické smrti Ricaurteho v roce 2013 se jeho syn Oscar Fernando Hernández rozhodl převzít otěže a pokračovat v rodinné tradici. Díky svému odbornému vzdělání v oblasti environmentálního managementu a trvalému závazku k udržitelným a inovativním postupům posunul Oscar farmu na novou úroveň, kde se kombinuje tradice s moderními technologiemi.
Tato kávička byla zpracována metodou anaerobic washed, což je inovativní proces, který kombinuje prvky tradiční promyté (washed) metody s anaerobní fermentací. Kávové třešně jsou nejprve zbaveny dužiny a následně umístěny do uzavřených nádrží bez přístupu kyslíku, kde probíhá fermentace. Tento proces trvá několik hodin až dní, během nichž se rozvíjí jedinečné chutě a aroma. Po fermentaci jsou zrna důkladně promyta vodou a sušena. Výsledkem je káva s výrazným čistým chuťovým profilem a často vyšší ovocnou aciditou.
- Nadmořská výška: 1600 - 2000 m n. m.