Výběrová káva Čína KAKU ze španělské pražírny Nomad Coffee je charakteristická tóny broskví, zeleného jablka a oříšků.
Farma Kaku se nachází v Paliangu, největší oblasti produkce kávy v autonomním okrese Menglian Dai, Lahu a Va v provincii Yunnan. Rodinnou farmu a mycí stanici vede pan Li, který zpracovává kávu vypěstovanou v okolních vesnicích drobnými pěstiteli i na vlastní půdě. Vedle kávy farma pěstuje různé stromy, například kafr (používaný jako esenciální olej), Tianzhugui (používaný v tradiční čínské medicíně) a Huanghuali (druh růžového dřeva), který poskytuje stín. Rodina je v místní komunitě velmi uznávaná, pomáhá mnoha vesničanům se vzděláním a zdravotní péčí, což je v této odlehlé oblasti nesmírně ceněno. Navázali také úzké vztahy se sběrači z kmene Lahu, z nichž mnozí přicházejí před svátky jara přes hranice z Myanmaru, aby zde pracovali jako dočasní dělníci.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1600 m n. m.