Výběrová káva Čína XINGANG z berlínské pražírny 19grams coffee je charakteristická tóny tmavých třešní, manga a lískových oříšků.
Farmu Xingang provozuje Yenai a její nejstarší dcera Zhaomei a rozkládá se na ploše 28 hektarů. Použitý způsob zpracování je založen na naturální dvojité fermentaci. Kávové třešně se před sušením tři dny fermentují v pytlích a poté se dva dny rozloží na sušicí stoly. Následuje další fáze fermentace. Nakonec následuje poslední fáze sušení, která trvá zhruba jeden měsíc. Na této kávě je také zvláštní to, že ji vyrábějí výhradně ženy, od výsadby přes zpracování. Ukazuje sílu žen v kávovém průmyslu od Číny po Evropu. Majitelky farmy Xingang kladou velký důraz na ekologické pěstování kávy a striktně dodržují pravidla pro sklizeň červených třešní. Farma je také velmi experimentální a inovativní, pokud jde o způsoby zpracování. A to se jim vyplatilo. Tato káva získala druhé místo v soutěži Yunnan Green Coffee Competition.
- Farmář: Yenai a dcera Zhaomei
- Farma: Xingang
- Nadmořská výška: 1600 m n. m.
- Zpracování: Dvojitá fermentace - naturální
- Sklizeň: Prosinec - Duben 2021