Výběrová káva Kolumbie HERMEL DE JESUS z rumunské pražírny Sloane je charakteristická tóny meruněk, bergamotu, karamelu a zeleného jablka.
Hermel De Jesus žije na své farmě El Danubio vysoko v Andách v departementu Caldas ve městě Anserma. Caldas je součástí kávového trojúhelníku místně známého jako Eje Cafetero. Káva poprvé přišla do této oblasti v polovině 19. století a rychle se rozšířila jako výnosná plodina pro farmáře. Farma El Danubio má celkem 24 ha, z toho pouze 11 ha je osázený kávou. Hlavní odrůdy na farmě jsou Castillo a Kolumbie, ale před několika lety začal Hermel na farmě vysazovat Geishu.
Hermel žije na farmě se svou ženou Glorií Cristinou Berrio a káva je součástí rodiny, protože je farmář třetí generace a jeho otec byl jedním ze zakládajících členů Cooperative de Cafecultores. Při sklizni je káva pečlivě ručně vybírána výběrem zralých třešní. Poté prochází promýváním a sběrem, poté se rozvlákní a nechá fermentovat 16 - 24 hodin v závislosti na okolní teplotě. Poté je káva omyta a přenesena na vyvýšené záhony, kde se suší po dobu 10 až 14 dnů v závislosti na počasí.
- Nadmořská výška: 1900 m.n.m.
- Farma: El Danubio