Od anglických pražičů Colonna zde máme aerobně fermentované promyté kafčo v kapslích z Demokratické republiky Kongo. Pro lidi co ocení bohatou a ovocnou chuť s trochou koření na závěr v jejich espressu evokující pomeranč, koření a mléčnou čokoládu, ale zároveň nemají při ránu trpělivost vynakládat před svým šálkem příliš velké množství energie, jelikož toto kafe je připraveno pro vlastníky Nespresso kapslových kávovarů, nabízeje tak i těmto uživatelům prvotřídní zážitek!
V kapsli najedete jedinečnou kávu z Demokratické republiky Kongo vyprodukovanou družstvem SOPACDI na mikrostanici Murambi. Tyto třešně byly vloženy do loupačky a následně se nechaly na vzduchu fermentovat po dobu 12-18 hodin, načež byly ponořeny do vody, promyty a na závěr sušeny po dobu 20-30 dní. Tento pečlivý proces vyzdvihuje kořeněné a čokoládové charakteristiky s bohatou ovocnou chutí, a činí tak tato kávová zrnka výjimečným lotem, který vyčnívá i mezi těmi nejkvalitnějšími kávami z DRC.
Tato kávová zrnka byla ještě před pražením zpracována promytou metodou s prodlouženou fermentací. Proces promyté kávy funguje tak, že po ručním sběru se třešně přesunou do nádob s vodou, kde se plody kávovníku třídí. Tento proces spočívá v tom, že nedostatečně zralé nebo defektní kusy vyplavou na hladinu (tzv. floaters). Dále se odstraní slupka a dužina, následně zrna projdou fází fermentace a mytí. Po fermentaci jsou zrna sušena na slunci. Výsledná chuť takto zpracované kávy je velmi čistá a lahodná a dává prostor původu a odrůdě se řádně projevit.
- Nadmořská výška: 1700 - 1900 m n. m.