Velikonoční nadílka od londýnských Square Mile je zpět! Limitovaná směs Easter FILTER Blend letos spojuje dvě pečlivě vybrané várky z peruánské La Coipy a kolumbijské La Platy. V šálku najdete šťavnaté ostružiny, krémovou čokoládu a jemný dotek lískového oříšku. Ideální parťák na filtr, když si chcete Velikonoce osladit jinak než čokoládovým zajíčkem.
Směs tvoří dvě kávy: Estrella Divina z Peru a San Sebastian z Kolumbie. První jmenovaná pochází z oblasti La Coipa, kterou Square Mile dobře znají díky spolupráci s místním Origin Coffee Lab. Jde o komunitní blend, který harmonicky kombinuje mikroloty od drobných farmářů. Tato peruánská složka dodává směsi typický profil severního Peru – černý rybíz, kakaové boby a šťavnatou ovocnou aciditu připomínající červenou švestku. Druhá část blendu, San Sebastian, pochází z oblasti La Plata a La Argentina v jižním Huilu. Zdejší tři farmáři přispěli kávou s tóny sušených rozinek, červených a zelených jablek a příjemnou, máslově hladkou texturou.
Obě kávy prošly washed zpracováním, které podtrhuje jejich čistotu a ovocný charakter. Po ručním sběru byly kávové třešně mechanicky zbaveny slupky a části dužiny. Následně proběhla fermentace ve vodních nádržích, kdy enzymy přirozeně odstranily zbytky dužiny. Zrna byla poté důkladně promyta a sušena na vyvýšených postelích, aby se zajistilo rovnoměrné schnutí a zachování maximálního chuťového potenciálu. Ve směsi se dokonale doplňuje jemná sladkost La Platy s jiskřivou aciditou kávy z La Coipy. A protože jde o velikonoční limitku, neváhejte příliš dlouho – tahle svěží jarní směs tu s námi nebude věčně.