Slavná americká pražírna Onyx nepraží jen pro milovníky světlých káv, tato káva je totiž podle jejich slov tak tmavá, že zastíní samotné slunce! Nemusíte se ale bát, že by byla spálená na uhel, protože díky mistrovskému umění pražičů v ní ucítíte nejen očekávatelné tóny hořké čokolády a melasy, ale také příjemné dozvuky kaki a melounu. Co víc, tato zrnka si pohodlně můžete připravit jak na espresso, tak na filtr. Ideální kávička pro ty, co chtějí poprvé ochutnat tuto exkluzivní pražírnu, ale hledají pořádnou klasickou kávu.
Keňská káva je po celém světě ceněna pro svou jasnou aciditu a živé ovocné tóny, které jí dodávají nezaměnitelný chuťový profil. Ty však v této kávičce naleznete díky profilu pražení až pod pláštěm temné čokolády, a tedy není vůbec kyselá. Odrůdy jako SL28 a SL34, vyšlechtěné ve Scot Laboratories, se staly synonymem pro špičkovou keňskou kávu, a jejich pěstování se rozšířilo i do dalších zemí. Tato káva je konkrétně blendem od mnoha pečlivých farmářů i jedinečných odrůd z celé této fascinující země.
Tato zrnka, stejně jako většina keňských káv, jsou zpracována promytou (washed) metodou, kdy je z kávových třešní odstraněna slupka a jsou fermentovány ve vodě po dobu 24 hodin, načež jsou promyty a sušeny na vyvýšených postelích. Tento způsob sušení zajišťuje rovnoměrné schnutí díky cirkulaci vzduchu kolem kávových zrn. Na některých farmách jsou postele částečně zakryty, což prodlužuje dobu sušení a zachovává buněčnou strukturu kávy nepoškozenou UV zářením.
- Nadmořská výška: 1.500 m n. m.
- Sklizeň: říjen 2023