Ekvádor INDERA GEISHA NX

od Coffea Circulor

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Coffea Circulor
Země původu
Ekvádor výběrová káva Ekvádor
Region
Chaguerpamba
Odrůda
Geisha (Gesha)
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Borůvky, Broskve, Jasmín, Růže
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Nová káva z kávové laboratoře Coffea Circulor? Přicházejí s parádním naturálním Ekvádorem. Jedná se o super příjemné kafíčko s lehkou kyselinkou a lehkým tělem. V chuti najdeme čerstvě natrhané borůvky a broskve. Ve vůni nás příjemně překvapí růže s jasmínem. Ochutnejte si toho vybalancované kafíčko i vy. 

Dr. Manuel Diaz, specialista na poradenství v oblasti kávy, vyškolil Manuela Sancheze v postupech sklizní kávy. Manuel začal pracovat na svém cíli a vlastnit prémiovou kávovou farmu. V minulosti obchodoval s mletou a praženou kávou v Loji. Potomci dalších rodin pěstujících kávu založili v roce 2016 rodinný podnik, jehož součástí je i Finca Indera v kantonu Chaguarpamba. Aby zdůraznili výhody úrodné půdy, rozhodli se pracovat s kávou vyšší kvality. Mikroklima farmy, které umožňuje zrání třešní způsobem, díky němuž si káva Finca Indera zaslouží místní, národní i mezinárodní uznání, umožňuje v zimě přes dopoledne hojnost slunečního svitu a od odpoledne do večera hustou mlhu. Sklizeň probíhá každoročně od května do září.

Tato káva je zpracována naturálním zpracováním (NX). Ručně sbírané zralé kávové třešně s hodnotou nad 22 Brix se fermentují v aerobním prostředí, kde pH dosahuje hodnoty 4, a kávové třešně se pomalu suší ve stínu, aby dosáhly 10,5% vlhkosti. Sušené kávové třešně se později před vývozem stabilizují v pytlích. 

Ekvádor a ještě geisha? Skvělá kombinace! Odrůda geisha je pravděpodobně nejslavnější a nejvíce žádaná botanická odrůda kávovníku v současné době. Geisha byla objevena v lesích regionu Abyssinia v jihozápadní Etiopii v roce 1931. Její skvostný chuťový charakter se však odhalil až na sklonku 20. stol. Daniel Peterson z panamské farmy Hacienda La Esmeralda, na kterou se odrůda poměrně záhadným způsobem dostala. Geishu do Panamy přivezl o několik let dříve známý farmář Don Pachi z Kostariky, ale až rodina Petersonů z ní dokázala vytěžit maximum po kvalitativní i finanční stránce.

Tip na přípravu (recept z World Brewers Cup, Hario V60):

  • 20g kávy, 300 g vody (93-95 °C)
  • mletí: 28 kliků na mlýnku Commandante
  • po dobu 20 s přiléváme 100 g vody (0:00, 1:00, 2:00) - konec extrakce 3:00

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5792 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice