Nová káva z kávové laboratoře Coffea Circulor? Přicházejí s parádním naturálním Ekvádorem. Jedná se o super příjemné kafíčko s lehkou kyselinkou a lehkým tělem. V chuti najdeme čerstvě natrhané borůvky a broskve. Ve vůni nás příjemně překvapí růže s jasmínem. Ochutnejte si toho vybalancované kafíčko i vy.
Dr. Manuel Diaz, specialista na poradenství v oblasti kávy, vyškolil Manuela Sancheze v postupech sklizní kávy. Manuel začal pracovat na svém cíli a vlastnit prémiovou kávovou farmu. V minulosti obchodoval s mletou a praženou kávou v Loji. Potomci dalších rodin pěstujících kávu založili v roce 2016 rodinný podnik, jehož součástí je i Finca Indera v kantonu Chaguarpamba. Aby zdůraznili výhody úrodné půdy, rozhodli se pracovat s kávou vyšší kvality. Mikroklima farmy, které umožňuje zrání třešní způsobem, díky němuž si káva Finca Indera zaslouží místní, národní i mezinárodní uznání, umožňuje v zimě přes dopoledne hojnost slunečního svitu a od odpoledne do večera hustou mlhu. Sklizeň probíhá každoročně od května do září.
Tato káva je zpracována naturálním zpracováním (NX). Ručně sbírané zralé kávové třešně s hodnotou nad 22 Brix se fermentují v aerobním prostředí, kde pH dosahuje hodnoty 4, a kávové třešně se pomalu suší ve stínu, aby dosáhly 10,5% vlhkosti. Sušené kávové třešně se později před vývozem stabilizují v pytlích.
Ekvádor a ještě geisha? Skvělá kombinace! Odrůda geisha je pravděpodobně nejslavnější a nejvíce žádaná botanická odrůda kávovníku v současné době. Geisha byla objevena v lesích regionu Abyssinia v jihozápadní Etiopii v roce 1931. Její skvostný chuťový charakter se však odhalil až na sklonku 20. stol. Daniel Peterson z panamské farmy Hacienda La Esmeralda, na kterou se odrůda poměrně záhadným způsobem dostala. Geishu do Panamy přivezl o několik let dříve známý farmář Don Pachi z Kostariky, ale až rodina Petersonů z ní dokázala vytěžit maximum po kvalitativní i finanční stránce.
Tip na přípravu (recept z World Brewers Cup, Hario V60):
- 20g kávy, 300 g vody (93-95 °C)
- mletí: 28 kliků na mlýnku Commandante
- po dobu 20 s přiléváme 100 g vody (0:00, 1:00, 2:00) - konec extrakce 3:00