Celá paleta parádních chutí v jediném šálku. Že jste ještě neměli kávu z Ekvádoru? Tato parádní zrnka odrůdy Sidra napražená v francouzskou pražírnou Terres de café vás přesvědčí, že Ekvádor rozhodně stojí za vyzkoušení. V každém loku ucítíte jasnou sladkou vůni s parádní chutí medu, švestek a karamelu.
Káva z divočiny amazonské džungle. Za zelenající se farmou La Josefina Estate stojí dvojice Ligia Merizalde a Leopoldo Andrade. Nachází se v divoké neprobádané rezervaci Cayambe-Coca poblíž pramenů Amazonky. Tropické klima a úrodná půda poskytují ty nejlepší podmínky pro pěstování vysoce kvalitní kávy.
Sidra je nová hybridní odrůda kávy, která vznikla z odrůd Bourbon a Typica a spojuje vlastnosti těchto dvou odrůd. Získala parádní sladkost z červeného Bourbonu a kyselost Typicy. Stromy sidra mají výjimečně silné kmeny a mohou dorůstat výšky až čtyř metrů. Mají tmavě zelené listy a podlouhlé pětičetné květy, po jejichž větvích hustě rostou třešně. Třešně jsou také větší a kulatější než u ostatních špičatých odrůd arabiky. Semena odrůdy Sidra jsou obecně delší a tenčí než u většiny odrůd arabiky - podobně jako u odrůdy Gesha. Odrůda Sidra potřebuje ke svému úspěšnému růstu stín. Proto ji zemědělci nemohou pěstovat ve slunném prostředí.
Terres de Café vznikli v roce 2009 v srdci Pařížské kávové scény. Zakladatel pražírny Christophe Servell si tehdy řekl, že je na čase, aby Francouzi ukázali světu, že jako gastronomická velmoc mají co říct i o kávě. Brzy se tak proslavili po celé zemi, až v roce 2015 získali ocenění Francouzské pražírny roku a nyní máte možnost ochutnat jejich umění i v šálku u vás doma.
- Nadmořská výška: 2000 m n. m.