Ekvádor MEJORADO WX

od Coffea Circulor

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Coffea Circulor
Země původu
Ekvádor výběrová káva Ekvádor
Region
San Jose de Minas
Odrůda
Typica Mejorado
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Meruňky, Borůvky, Zelený čaj
Cuppingové skóre
89,5/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Představujeme vám kávu z pražírny Coffea Circulor, která překračuje hranice obvyklého šálku kávy - pocházející přímo z Ekvádoru, z farmy Finca Cruz Loma. Tato káva se může pochlubit bohatým aroma medu a vanilky, s lahodnými chutěmi meruňky a borůvky, které se snoubí s nádechem zeleného čaje. Každý doušek vás nakonec zahalí do jemné sladkosti třtinového cukru a toffee, doprovázené středně výraznou kyselostí nektarinky a hedvábně jemným tělem. Je to káva, která je ideální pro milovníky delikátních a vyvážených chutí. Vychutnejte si tento jedinečný šálek, který je výsledkem pečlivé práce a rodinné tradice.

Farma Finca Cruz Loma se nachází v komunitě San José de Minas, kousek severně od Quita v Ekvádoru, a je domovem pro Galo Fernanda Moralese, jeho manželku Marii Alexandru Rivera a jejich rozšířenou rodinu. Na 350 hektarech, kde se kromě kávy pěstuje také kukuřice, fazole a množství citrusů, se sklízí více než jen plody; sklízí se zde vášeň a dedikace. Farma, která je v rodinném vlastnictví již osm desetiletí, je popsána jako ráj s mírným tropickým klimatem, které podporuje obrovskou rozmanitost flóry.

Proces promytého zpracování této výjimečné kávy začíná pečlivým výběrem a sterilizací zralých kávových třešní, které jsou poté po dobu 72 hodin fermentovány v uzavřených nádobách. Po této počáteční fázi fermentace jsou třešně oloupány, s tím, že se zachová 60 % slupky, poté jsou smíchány s dření a dehydrovanou dužinou melounu v druhé fázi fermentace, která trvá dalších 72 hodin. Kávová zrna jsou pak sušena na afrických postelích po dobu 15 dní nebo v mechanických sušárnách po dobu 2 dní, v závislosti na povětrnostních podmínkách, dokud ne dosáhnou vlhkosti okolo 10,5 %. Nakonec je káva stabilizována spolu se suchou slupkou po dobu 8 dní a uložena v hermeticky uzavřených pytlích. Touto metodou zpracování se dosahuje jedinečného profilu, který je charakteristický pro kávu Finca Cruz Loma.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5792 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice