Představujeme vám kávu z pražírny Coffea Circulor, která překračuje hranice obvyklého šálku kávy - pocházející přímo z Ekvádoru, z farmy Finca Cruz Loma. Tato káva se může pochlubit bohatým aroma medu a vanilky, s lahodnými chutěmi meruňky a borůvky, které se snoubí s nádechem zeleného čaje. Každý doušek vás nakonec zahalí do jemné sladkosti třtinového cukru a toffee, doprovázené středně výraznou kyselostí nektarinky a hedvábně jemným tělem. Je to káva, která je ideální pro milovníky delikátních a vyvážených chutí. Vychutnejte si tento jedinečný šálek, který je výsledkem pečlivé práce a rodinné tradice.
Farma Finca Cruz Loma se nachází v komunitě San José de Minas, kousek severně od Quita v Ekvádoru, a je domovem pro Galo Fernanda Moralese, jeho manželku Marii Alexandru Rivera a jejich rozšířenou rodinu. Na 350 hektarech, kde se kromě kávy pěstuje také kukuřice, fazole a množství citrusů, se sklízí více než jen plody; sklízí se zde vášeň a dedikace. Farma, která je v rodinném vlastnictví již osm desetiletí, je popsána jako ráj s mírným tropickým klimatem, které podporuje obrovskou rozmanitost flóry.
Proces promytého zpracování této výjimečné kávy začíná pečlivým výběrem a sterilizací zralých kávových třešní, které jsou poté po dobu 72 hodin fermentovány v uzavřených nádobách. Po této počáteční fázi fermentace jsou třešně oloupány, s tím, že se zachová 60 % slupky, poté jsou smíchány s dření a dehydrovanou dužinou melounu v druhé fázi fermentace, která trvá dalších 72 hodin. Kávová zrna jsou pak sušena na afrických postelích po dobu 15 dní nebo v mechanických sušárnách po dobu 2 dní, v závislosti na povětrnostních podmínkách, dokud ne dosáhnou vlhkosti okolo 10,5 %. Nakonec je káva stabilizována spolu se suchou slupkou po dobu 8 dní a uložena v hermeticky uzavřených pytlích. Touto metodou zpracování se dosahuje jedinečného profilu, který je charakteristický pro kávu Finca Cruz Loma.