Výběrová káva Ekvádor PILLCOCAJA z dánské pražírny April Coffee je charakteristická tóny červeného ovoce, melounu a nugátu.
Pillcocaja je velmi ovocná a šťavnatá a má opravdu zajímavou historii. Rodina Crespo získala pozemek před 12 lety za účelem produkce kávy. Třešně se sklízejí a následně zpracovávají 800 metrů od farmy, což zajišťuje jejich dokonalou čerstvost. V suchém mlýně se třešně drtí a fermentují 18 hodin a voda se používá z nedaleké studny. Káva se poté suší na afrických lůžkách v 70% stínu po dobu 12 dní. Výjimečná káva, která odráží vášeň, zvídavost a odborné znalosti výrobce vedeného inovacemi a snahou o dokonalost.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 2000 m n. m.