Ekvádor SIRIUS WX

od Coffea Circulor

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Coffea Circulor
Země původu
Ekvádor výběrová káva Ekvádor
Region
San Jose de Minas
Odrůda
Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Černý rybíz, Citrony, Jahody
Cuppingové skóre
88,75/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Objevte vzácný klenot mezi kávami pražírny Coffea Circulor - jejich nový Ekvádor. Tato káva přináší nezapomenutelný zážitek s aromatickými tóny tymiánu, chutí černého rybízu, citronu a jahody. Po každém doušku vás překvapí dozvuk tmavého medu, doprovázený střední kyselostí pomeranče a citronu. Její chuť je šťavnatá a hedvábná, s lehkým tělem a vyváženou harmonií.

Tuto exkluzivní kávu vám přináší rodina Galo Moralese z jejich farmy Finca Cruz Loma v San José de Minas, Pichincha. Galo, společně se svou manželkou Marií Alexandrou Riverou a dalšími členy rodiny, zde na 350 hektarech pěstuje nejen kávu, ale i guanabanu, kukuřici, fazole a množství citrusů. Farma, která je v rodině již osmdesát let, je pravým rájem s mírným tropickým klimatem, které podporuje bohatou flóru.

Promytá metoda zpracování kávy spočívá v pečlivém odstranění dužniny a slizké vrstvy obalující kávová zrna. Tento proces začíná ručním sběrem kávových třešní mezi květnem a červencem, přičemž následné ponoření třešní do vody umožňuje oddělit poškozené a nekvalitní plody. Po této iniciální selekci jsou zrna umístěna do Grain Pro sáčků, kde podstupují 24hodinovou fermentaci, během které dochází k rozkladu zbytků dužniny a fermentační slizy. Fermentace je klíčovým krokem, který pomáhá uvolnit a rozvíjet jedinečné chuťové látky v kávě. Po ukončení fermentace jsou zrna pečlivě promyta čistou vodou, aby se odstranily všechny zbytky dužniny a slizu. Tento krok je nezbytný pro dosažení čistého a konzistentního chuťového profilu s výraznou kyselostí a jasností chutí, které jsou typické pro promytou kávu. Nakonec se zrna suší pod přístřeškem po dobu 25–30 dní, což zajistí rovnoměrné a pomalé vysychání. Po dokončení sušení prochází zrna stabilizační fází trvající 4-6 týdnů. Díky této pečlivé a kontrolované přípravě se z kávových zrn uvolňují jedinečné chuťové látky, které z každého šálku kávy dělají nezapomenutelný zážitek.

  • Nadmořská výška: 1450 m n. m.

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5792 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice