Výběrová káva El Salvador BUENOS AIRES z české pražírny The Naughty Dog je charakteristická tóny borůvek, kompotovaných broskví a výraznou nugátovou dochutí.
Farmáři Fernando a Jose používají přírodní alternativu pesticidů. Zralé kávové třešně jsou ručně sbírané a následně putují do zpracovatelské stanice, která se nachází přímo na jejich farmě. Během zpracování se vytřídí třešně nejvyšší kvality. Právě ty pak putují do vzduchotěsných nádob, kde fermentují 72 hodin. Nádoby s třešněmi jsou uskladněny ve stínu, což zaručuje lepší kontrolu nad procesem fermentace. Následně putuje zrno do zpracovatelské stanice El Carmen, kde se suší 30 dní na afrických postelích.
Mezi nejčastější kávové odrůdy v Salvádoru patří Typica, Bourbon, Pacas a Pacamara. Jedna z věcí, která za posledních 20 let odlišuje El Salvador jako producenta kávy, je také to, co jej činí velmi zranitelným. Tyto slavné odrůdy, jsou obzvláště náchylné ke rzi kávových listů. Zejména Bourbon není dostatečně odolný, aby bojoval s touto nemocí, a protože Pacas i Pacamara vycházejí z genetiky Bourbonů, úroda v zemi velmi utrpěla výskytem rzi kávových listů v roce 2010, což způsobilo pokles kvality i výnosu.
- Farma: Buenos Aires
- Nadmořská výška: 1.300 – 1.600 m. n. m.
- Sklizeň: leden–březen 2021