Další letošní vánoční limitkou je tento El Salvador z berlínské pražírny Main Lane. Naturálně zpracovaná Pacamara z Los Naranjos zaujme svým komplexním chuťovým profilem s tóny manga, ananasu a červených bobulí v kombinaci s jemnou medovou sladkostí a nádechem kakaa. Po ochlazení se v kávě objevují květinové a karamelové tóny, které zanechávají v ústech hedvábně jemný pocit; tato jedinečná chuť je výsledkem udržitelných metod pěstování a pečlivého zpracování v podniku Finca Los Angeles.
Farma Los Angeles se nachází u hory Apaneca-Ilamatepec v Salvadoru a je výjimečná tím, že se tam pěstují pouze odrůdy Pacamara, které jsou známé svými velkými zrnky. Farma je součástí farem Los Naranjos, jejichž vznik je splněním snu tří kamarádů ze střední školy Sigfredo Corado, David Velasquez a Manuel Olivares. Celá farma je rozdělena na 23 částí (manzanas), na kterých je vysazeno průměrně 3000 keřů. Parcely jsou odděleny alejemi stromů, které slouží jako ochrana před prudkým větrem a nepříznivým počasím. Farmáři nepoužívají pesticidy.
Suché zpracování, známé také jako "naturální zpracování", je jednou z nejstarších a nejtradičnějších metod zpracování kávy. Po sklizni jsou celé kávové plody vysušeny na slunci, často na podložkách nebo visutých lůžkách, dokud nezměknou a nejsou připraveny k oloupání. Tento proces může trvat několik týdnů a vyžaduje pečlivé sledování a pravidelné obracení zrn, aby se předešlo plísním a hnilobě. Suché zpracování dává kávě zpravidla bohatší, plnější chuťový profil s nádechy ovoce a medu. Výsledná káva bývá náročná na pražení, ale odmění vás jedinečným, intenzivním chuťovým zážitkem.
- Nadmořská výška: 1500–1700 m n.m.