Výběrová káva El Salvador DIVINA NAX z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny bourbonu, guavy, švestek a vanilky.
Farma La Divina se nachází v pohoří Apaneca-Ilamatepec, v blízkosti tří sopek Cerro Verde, Izalco a Santa Ana s výhledem na velké kráterové jezero Lago de Coatepeque. Oblast Apaneca-Ilamatepec je známá svými optimálními podmínkami pro pěstování kávy díky chladnému mikroklimatu a úrodným sopečným půdám, které kávě dodávají jedinečnou chuť. Horské svahy jsou pokryty bujnými lesy, které poskytují zásadní životní prostředí pro migrující ptáky a faunu. Obsah sopečné půdy pomáhá kořenům kávovníku udržovat jejich životnost, a proto zde stále existují například i 100 let staré stromy. Jedinečné chladné mikroklima v regionu vzniká, když se teplý vzduch z Tichého oceánu srazí s vysokými vrcholy parku Volcanoes. Roční srážky jsou 2 500-3 000 mm.
Roberto Ulloa je výrobce kávy čtvrté generace se solidními technickými dovednostmi v pěstování kávy a velkým zájmem o kvalitní kávu. Polovina ze 145 akrů byla téměř tři desetiletí opuštěná a v průběhu let Roberto přivedl farmu zpět k produkci. La Divina pěstuje odrůdy jako jsou SL28, Gesha, Red Bourbon a Pacamara. Roberto postavil na farmě svůj vlastní mikromlýn, aby měl kontrolu nad kvalitou zpracování a zajistil konzistentnost v průběhu sezón. Všechny kávové třešně se sbírají ručně a suší se na vyvýšených afrických postelích. La Divina poskytuje stálé zaměstnání pro 15-20 lidí po celou sezónu. Sezóna sběru se v průběhu října přenáší do nového roku v únoru.
Roberto Ulloa vyhrál Cup of Excellence v roce 2020 za svou Anaerobní Pacamaru a etabloval se jako přední závodník v salvadorských odrůdách.
-> Zkratka NAX znamená, že je káva naturálně anaerobně fermentovaná.
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)