El Salvador DIVINA NAX

od Coffea Circulor

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Coffea Circulor
Země původu
El Salvador výběrová káva El Salvador
Region
Santa Ana
Odrůda
Pacamara
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Bourbon, Guava, Švestky, Vanilka
Cuppingové skóre
89,50/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva El Salvador DIVINA NAX z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny bourbonu, guavy, švestek a vanilky.

Farma La Divina se nachází v pohoří Apaneca-Ilamatepec, v blízkosti tří sopek Cerro Verde, Izalco a Santa Ana s výhledem na velké kráterové jezero Lago de Coatepeque. Oblast Apaneca-Ilamatepec je známá svými optimálními podmínkami pro pěstování kávy díky chladnému mikroklimatu a úrodným sopečným půdám, které kávě dodávají jedinečnou chuť. Horské svahy jsou pokryty bujnými lesy, které poskytují zásadní životní prostředí pro migrující ptáky a faunu. Obsah sopečné půdy pomáhá kořenům kávovníku udržovat jejich životnost, a proto zde stále existují například i 100 let staré stromy. Jedinečné chladné mikroklima v regionu vzniká, když se teplý vzduch z Tichého oceánu srazí s vysokými vrcholy parku Volcanoes. Roční srážky jsou 2 500-3 000 mm.

Roberto Ulloa je výrobce kávy čtvrté generace se solidními technickými dovednostmi v pěstování kávy a velkým zájmem o kvalitní kávu. Polovina ze 145 akrů byla téměř tři desetiletí opuštěná a v průběhu let Roberto přivedl farmu zpět k produkci. La Divina pěstuje odrůdy jako jsou SL28, Gesha, Red Bourbon a Pacamara. Roberto postavil na farmě svůj vlastní mikromlýn, aby měl kontrolu nad kvalitou zpracování a zajistil konzistentnost v průběhu sezón. Všechny kávové třešně se sbírají ručně a suší se na vyvýšených afrických postelích. La Divina poskytuje stálé zaměstnání pro 15-20 lidí po celou sezónu. Sezóna sběru se v průběhu října přenáší do nového roku v únoru.

Roberto Ulloa vyhrál Cup of Excellence v roce 2020 za svou Anaerobní Pacamaru a etabloval se jako přední závodník v salvadorských odrůdách.

-> Zkratka NAX znamená, že je káva naturálně anaerobně fermentovaná.

Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"

  • 20g kávy + 300g vody
  1. nálev 100g vody po dobu 20 sekund
  2. v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
  3. v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
  4. konec v 3:00
  • na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5792 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice