Milovníci kávy s plnějším a sladším tělem, máme pro vás vynikající novinku! Pražírna Fiftybeans vám přináší tuto kávu z El Salvadoru, která byla farmáři zpracována pomocí metody anaerobic natural. V šálku si můžete vychutnat sladkost melasy a kakaa, lehkou ovocnost čerstvých pomerančů, společně s plnějším tělem, které připomíná pekanové ořechy.
Jako každý rok, i tento rok vybral hlavní pražič pražírny Fiftybeans zrnka od farmáře Eduarda, jehož rodiče Rene a Ana vlastní a provozují farmu Santa Cristina v jihoamerickém El Salvadoru. Farma se nachází v regionu San Salvador, který leží na pohoří Quezaltepeq. Od roku 2014 je tato farma situovaná v nadmořské výšce 900-1200 metrů nad mořem a stala se pevnou součástí jejich sortimentu. Farma je známá svým tradičním a zodpovědným přístupem k pěstování kávy. Zralé kávové třešně jsou pečlivě sbírány ručně a sortovány s nejvyšší pozorností k detailu, což garantuje jedinečnou kvalitu každého zrnka.
Letos ovšem Hernándézovi experimentovali a zpracovali třešně metodou anaerobic natural. To znamená, že je neoloupané umístili do hermeticky uzavřených nádob a ponechali 72 hodin fermentovat bez přístupu vzduchu. Během této doby se pravidelně monitorují hodnoty pH a Brix (obsah cukru) pro sledování průběhu fermentace. Po skončení fermentace se třešně přemístí na vyvýšené africké postele nebo podobná sušící místa, kde se suší po dobu 25–30 dní, dokud nedosáhnou optimální vlhkosti. Během sušení se třešně pravidelně otáčejí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení a zabránilo se nadměrné fermentaci.
- Nadmořská výška: 1200 m n. m.