Výběrová káva El Salvador EL DIVISADERO z italské pražírny Vannelli Coffee je charakteristická tóny čokolády, jablkového koláče, mandlí a pomerančů.
Bohatá sopečná jílovitá půda a využití přirozeného stínu kosodřeviny vytvořily výjimečný ekosystém pro rozvoj odrůd kávy El Divisadero. Farmář Mauricio Salaverria navíc neustále experimentuje s novými technikami výroby a kombinuje je s praktickými postupy ekologické udržitelnosti. Průkopník v opětovném využívání dešťové vody zkouší různé procesy ve svém vlastním malém mlýně. Jeho inovace ho vedly k tomu, aby deset let v řadě dobyl Cup Of Excellence na svém území.
Káva El Salvador je odrůdou F1, přirozeně zpracovaná anaerobní fermentací, kdy třešně byly umístěny do plastových sudů hermeticky uzavřených na nejchladnějším místě, a to po dobu 36 hodin. Poté se třešně suší na vyvýšených afrických postelích po dobu 2 nebo 3 týdnů a ukládají se hromadně do otevřených dřevěných beden k provzdušňování po dobu 1 měsíce.
- Producent: Mauricio Salaverria
- Nadmořská výška: 1.600 m.n.m.