Výběrová káva El Salvador FINCA SIBERIA z britské pražírny Hasbean je charakteristická tóny pekanových ořechů, karamelu, rybízu a pomerančové kůry.
Carmen a Rafael Silva byli prvními producenty, se kterými jsme se setkali, když jsme poprvé navštívili El Salvador v roce 2003. Tento vztah je jedním z našich nejdelších a nejzvláštnějších a považujeme ho za typický příklad neuvěřitelných producentských vztahů. Rodina pěstuje kávu od roku 1870. Začali vysévat kávovníky podél jednoho z nejvyšších vrcholů pohoří Apaneca-Ilamatepec a tuto zemědělskou půdu pojmenovali Sibiř pro její chaotické povětrnostní podmínky a omezenou dostupnost. O století později zemi zdědil Rafael Silva.
Finca Siberia leží 1 450 metrů nad mořem a produkuje kávu pěstovanou ve stínu, odrůdy Bourbon a Pacamara. Kávu této rodiny milujeme již více než deset let, ale od chvíle, kdy jsme se s nimi poprvé setkali, odebíráme převážně z La Fany. V roce 2012 nás vzorek z této farmy ohromil natolik, že tuto kávu kupujeme dodnes. Farma byla dokonce v letech 2005, 2007, 2008 a 2012 mezi vítězi Cup of Excellence.
- Nadmořská výška: 1450 m.n.m.
- Farmář: Carmen a Rafael Silva