Výběrová káva El Salvador HIMALAYA z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny meruněk, mandlí a bohaté hořké čokolády.
Finca Himalaya je v rodinných rukou již od roku 1880, ale teprve v posledním desetiletí farma skutečně vzkvétá. Mauricio Salaverria posunul definici kvality na další úroveň. Ve spolupráci s odborníky, jako je bývalý mistr světa v baristice Sasa Sestic, zavedl Mauricio řadu nových postupů a neúnavně pracoval na zlepšování kvality. Mauricio vlastní několik farem v mikroregionu a všechny kávy se zpracovávají a suší v jeho promývací stanici Divisadero. Při procházce stanicí a přilehlou farmou je okamžitě patrný pečlivý důraz na detail, kterým se Mauricio vyznačuje. Oddělení lotů, různé způsoby zpracování, obrovské dřevěné bedny na víno a anaerobní nádrže jsou viditelné a napovídají o zavedených inovacích. Při setkání s Mauriciem je snadné poznat jeho vášnivou ctižádost, která ho pohání k tomu, aby se stále zlepšoval. Farma má 24 hektarů a pěstuje odrůdy Bourbon, Caturra, Pacas, Pacamara, Geisha, Maragogype, Maracaturra a Kenyan SL28/34. Finca Himalaya má vynikající terroir s jílovitými a vulkanickými půdami a produkuje kávy často oceněné pohárem excelence.
Káva "Pineapple Natural" je Mauriciovou vlastní úpravou tradičního naturálního procesu, v níž se projevuje jeho láska k inovacím. Inspirován různými typy fermentace používanými v pivovarech, Mauricio vyvinul tento proces, aby posílil tropický profil této kávy. Káva Pineapple je lot, který se suší ve stínu na vyvýšených lůžkách téměř 30 dní - tradiční naturální káva se suší jen 10 až 15 dní. Káva se musí pravidelně přemisťovat, aby se sušila rovnoměrně. Tento časově náročný proces sušení umožňuje rozvinout výrazné chutě.
- Farmář: Mauricio Salaverria
- Nadmořská výška: 1550 m n.m.