Sladké, tropické, šťavnaté! To je káva HIMALAYA PINEAPPLE - espresso s obrovským charakterem, pražená berlínskou pražírnou The Barn. V šálku očekávejte ananas, mango a peckoviny spolu se zakulacenou chutí mandlí a čokolády.
Při setkání s Mauriciem je jeho vášeň pro kávu zřejmá. Je hnán k inovacím a ve Finca Himalaya staví na dlouholetých znalostech a zkušenostech, díky nimž trvale produkuje kávy, které získávají ocenění Cup of Excellence. Při procházce po pozemku a zpracovatelských zařízeních je okamžitě jasné, že úroveň provedení je na jiné úrovni; je zde vidět pečlivé rozdělení šarží, různé způsoby zpracování, obrovské dřevěné bedny na víno a anaerobní nádrže. Mauricio je veden snahou o snížení dopadu na životní prostředí, používá dešťovou vodu pro mytí kávy a znovu používá slupky kávových třešní po jejich rozemletí k výrobě cascary. Oblast má ideální kombinaci jílovité a vulkanické půdy, díky níž vznikají kávy s charakterem a komplexností. Většina šarží se pěstuje ve stínu a cypřiše a borovice napříč farmou, které pomáhají zajišťovat životní prostředí pro různé druhy rostlin a živočichů.
V jeho mycí stanici Divisadero je "Pineapple Natural" Mauriciovou adaptací tradičního přírodního procesu. Inspirován různými typy fermentace používanými v pivovaru, Mauricio vyvinul tento proces, aby posílil tropický profil kávy. Celé třešně se suší ve stínu na vyvýšených lůžkách téměř 30 dní - tradiční přírodní káva se suší jen 10 až 20 dní. Káva se musí pravidelně míchat, aby se sušila rovnoměrně a nedocházelo k vadám. Tento proces sušení je sice časově a pracovně náročný, ale umožňuje, aby se v kávových zrnech rozvinula výrazná chuť.
- Nadmořská výška: 1550 m n.m.
- Producent: Mauricio Salaverria