Tahle káva je pro všechny milovníky sladkých káv. V chuti najdeme lesní plody, rozinky a lískové oříšky. Nenechte si ujít kávy, které si pro vás připravila pražírna Kávoholik, určitě vám budou chutnat.
Země sopek je již několik let tajným tipem pro milovníky výběrové kávy. Vynikající káva roste v horách v El Salvadoru. Finca Noruega se nachází ve vulkanickém pohoří Apaneca-Ilamatepec, Ahuachapán. Farma dosahuje 27 hektarů a leží v nadmořské výšce přibližně 1600 metrů nad mořem. To je pro Apaneca dost vysoké místo. Velkou výhodou této farmy je stín z okolních stromů, poskytují tak kávovníkům vzácný stín. Díky tomu dozrává úroda mnohem pomaleji než na některých jiných farmách. Na farmě se pěstuje jak Bourbon, jako v tomto případě, tak malé množství Pacamary.
Třešně zpracované metodou honey začínají v procesu stejně jako u metody promyté. Po sklizni putují do depulpačního stroje, aby byly zbaveny slupek. Stroj lze nastavit tak, aby za sebou nechal různá množství dužiny (slizu), což procesu dodá název - podle toho, kolik slizu na kávě ulpí se následně medová metoda dále dělí např. na white, red, black honey atd. Zelená káva se slizem se nechá uschnout na slunci, kde je nadále kontrolována, aby bylo dosaženo správné míry vlhkosti. Jak napovídá název zpracování, ve výsledné kávě můžeme cítit medovou sladkost.
- Nadmořská výška: 1300 – 1500 m n. m.