Představujeme vám Salvador La Ilusion od Concept Coffee, skvost mezi výběrovými kávami, který svou chutí připomíná svěží letní vítr na vinici. S hutným a vínovým tělem je tato káva pravou esencí ovocného ráže. Při prvním loku vás okouzlí komplexní tóny bobulového ovoce doplněné svěží mandarinkou a dotykem grapefruitové kůry, což vytváří jedinečnou směs chutí a aromat. Zatímco kvetinové tóny dodávají kávě vzdušnost a lehkost, samotný závěr s nádechem přírodního vína přivede vaše chuťové buňky k extázi. Salvador La Ilusion je mnohem více než jen nápoj - je to zážitek, který vás vezme na exotickou cestu plnou chutí a vůní. Vyzkoušejte a dovolte, aby vás tato káva zavedla do srdce Salvadoru při každém loku.
La Ilusion je součástí projektu salvadorského producenta José Antonia Salaverrii a jeho dvou synů Andrese Salaverrii a José Antonia Salaverrii mladšího. Jsou již šestou generací pěstitelů kávy. Jejich předkové začínali s kávou v Huachapanu. José Antonio starší dostal v roce 1970 od svého otce nabídku na dům, ale řekl mu, že chce raději farmu. A dostal Finca Los Nogales, která je stále v rodině a je jednou z farem, které od skupiny nakupujeme. Všechny kávy z různých farem se zpracovávají v jejich centrálním mlýně v Las Cruces. Společnost Beneficio Las Cruses koupili v roce 1990 a od té doby provedli mnoho zlepšení. Velký podíl na jejich úspěchu má vášeň pro kávu. Jsou pracovití a realističtí, trpěliví a zaměřují se na kvalitu, aby byla udržitelná. Podařilo se jim také vybudovat skvělý tým. Jose Antonio považuje zaměstnance a tým za svou největší přednost.
Farma se v posledních letech velmi dobře osvědčila s komplexními a sladkými salvadorskými bourbony. Farmář je inovativní ve zpracování a metodách pěstování. Vše rozdělují podle dnů sklizně a provádějí různé procesy, fermentaci a sušení v závislosti na kapacitě a potenciálu konkrétní šarže. V tomto případě se mechanicky louhuje, pak se přes noc namáčí v čisté vodě a následně se pečlivě suší na terase. Dobu sušení řeší tak, že kávu skládají do vrstev a ukládají na hromady.
Tato káva je zpracována anaerobně naturální metodou. Kvašení je chemický proces, při kterém se sacharidy, například cukry, působením mikroorganismů za nepřítomnosti kyslíku rozkládají na alkoholy nebo kyseliny. Ačkoli je kvašení ze své podstaty anaerobní proces, termín "anaerobní kvašení" se vztahuje konkrétně na kvašení, které probíhá ve speciálně upraveném prostředí bez přístupu kyslíku, jako je uzavřená nádoba nebo nádrž.
- Nadmořská výška: 1540 - 1650 m n. m.
- Farmář: rodina Salaverria