Klasická intenzivně čokoládová kávička, kterou si můžete vychutnat jak na páce, tak na filtru, to je vyladěná naturálka od brněnského Monogramu. V této kávě se nemusíte bát žádné acidity – zato se budete obávat toho, až vám tato kávička dojde, protože nebudete moct zapomenout na její sladké karamelové tělo, praženou chuť hořké čokolády a jemnou šťavnatost po lesním ovoci.
Farma Los Angeles, kde se tato káva pěstuje, se nachází v regionu Ahuachapán a patří do portfolia společnosti Los Naranjos Café, kterou založili tři nadšenci – agronom Sigfredo Corado, podnikatel David Velásquez a investor Manuel Olivares. Původně společná vášeň těchto přátel se proměnila v úspěšný podnik, který se dnes pyšní 6 farmami rozprostřenými v malebných pohořích tamního kraje. Farma Los Angeles je nyní pod vedením Sandry Velásquez, dcery jednoho ze zakladatelů. Sandra pokračuje v rodinné tradici s cílem dosáhnout co nejvyšší kvality a zároveň podporovat udržitelnost a místní komunitu. Na farmě se zaměstnává přes 100 místních obyvatel, což přináší stabilní příjem a rozvoj celého regionu. Sandra dbá na přátelskou atmosféru a rovnováhu mezi mužskými a ženskými pracovníky, což přispívá k harmonii na farmě.
Zpracování suchou (naturální) metodou začíná flotací, která odstraní prázdné a přezrálé kávové třešně, které by mohly negativně ovlivnit fermentaci. Následně jsou pečlivě vybrané třešně přesunuty do kovových zásobníků a poté na terasy k předsušení, kde se po dobu 5 dnů pravidelně obracejí, aby se zabránilo plesnivění. Po předsušení se káva přesune na africké postele, kde pokračuje v sušení ve 2 fázích. Nejprve na spodní úrovni, kde po 3–5 dnech dosáhne vlhkosti 20 % - poté se přemístí na horní úroveň, kde se suší dalších 8–10 dnů, dokud nedosáhne optimálních 10 %. Jakmile je káva správně vysušena, balí se do polypropylenových pytlů s GrainPro vložkou, která chrání kvalitu a zabraňuje opětovné hydrataci. Každá šarže je před uskladněním testována na kvalitu a pečlivě uložena na dřevěné palety v optimálních podmínkách, aby byla zachována její jedinečná chuť.
- Nadmořská výška: 1 350-1 400 m n. m.