Výběrová káva El Salvádor LOS AZACUANES z holandské pražírny Manhattan Coffee Roasters je charakteristická tóny hroznového vína, bílé broskve a lilie.
Carlos vede rodinnou firmu Geca Coffee, která vlastní několik farem mezi Apanecou a Atacem v oblasti Ahuachapan v Salvadoru v nadmořské výšce 1 200 až 1 500 metrů nad mořem. Tato usedlost získala několik ocenění, včetně Cup of excellence v roce 2008 a znovu v roce 2010. Rodina Mendezových pěstuje kávy odrůdy Pacamara, Pacas, Geisha, Bourbon, Cuscatleco a Centroamericano a veškerá jejich káva se pěstuje výhradně ve stínu původních stromů a v lese. Zaměřují se také na trvale udržitelný rozvoj a nedávno zavedli vodohospodářské programy na sběr a distribuci dešťové vody.
Carlos se intenzivně podílí na výrobě a zajímá se zejména o zpracování a fermentací. Tentokrát také se svou Geishou. Při zpracování byly zvládnuty dvě fáze kvašení, počáteční 24hodinové aerobní kvašení a následné 24hodinové anaerobní kvašení. Poté byla káva pomalu sušena po dobu přibližně 40 dnů.
- Nadmořská výška: 1350 m n. m.
- Producent: Carlos Mendez