LOS PIRINEOS je sladká a sametově hebká káva s nižší aciditou, která potěší každého milovníka harmonických chutí. V šálku se rozvíjí tóny hořké čokolády, lískových oříšků a sušeného ovoce, což vytváří bohatý a vyvážený chuťový profil. Tato odrůda Bourbon Elite, pěstovaná na jedné z nejuznávanějších farem v Salvadoru, přináší intenzitu, která připomíná klasické Bourbony z Brazílie, ale s ještě koncentrovanějším aroma a hlubší sladkostí. Díky pečlivému pěstování a preciznímu promytému zpracování se jedná o výjimečnou kávu, která v sobě spojuje tradici a inovaci.
Farma Los Pirineos, kterou vede Diego Baraona, je pojmenovaná po pohoří Pyreneje a nachází se v oblasti Tecapa-Chinameca v Usulatánu. Rodina Baraonů zde pěstuje kávu již více než století a díky svému know-how i neustálému zdokonalování produkce si získala uznání po celém světě. Diego převzal farmu po svém otci Gilbertu Baraonovi, který odrůdu Bourbon Elite pečlivě vybíral z původních bourbonových stromů vysazených v Salvadoru před mnoha lety. Dnes se Diego soustředí nejen na zachování této jedinečné odrůdy, ale také na pěstování dalších vzácných variet, jako je Pacamara, Sudan Rume a další exotické kultivary.
Zpracování této kávy probíhá promytou metodou, která zvýrazňuje její čistý a vyvážený charakter. Ručně sbírané třešně se pečlivě třídí a jen ty dokonale zralé putují do dalšího procesu. Po odslupkování se fermentují přes noc na sucho, což pomáhá rozvinout jejich plnou chuťovou komplexitu. Následující ráno se zbývající dužina pečlivě smývá a zrna se poté pomalu suší na vyvýšených postelích, kde jsou během dne pravidelně obracena pro rovnoměrné sušení. Ochranné sítě zajišťují optimální podmínky a zabrání nechtěné vlhkosti, která by mohla ovlivnit kvalitu kávy. Po dosažení ideální vlhkosti se zrna skladují v hermeticky uzavřených GrainPro vacích, aby si uchovala svou jedinečnou čerstvost až do chvíle, kdy se dostanou k milovníkům výběrové kávy po celém světě.