Výběrová káva El Salvador LOS TRES POTROS z nizozemské pražírny Rum Baba je charakteristická tóny mléčné čokolády a máslového karamelu.
Farma Los Tres Potros se rozkládá na 8 hektarech vulkanické půdy. Carlos Mendez je nejen pomyslným otcem této farmy, ale také pravým otcem svých tří synů, kteří chovají lásku ke kávě a také ke koním. A právě z této lásky vzešel název farmy Los Tres Potros - Tři hříbata.
Odrůda Pacamara je hybridem odrůd Paca a Maragogipe a byla vytvořena salvadorským institutem pro výzkum kávy (ISIC) v roce 1958. Její název Pacamara odkazuje na první čtyři písmena každé z mateřských odrůd. Zpočátku bylo cílem pěstování této odrůdy dosáhnout nejlepších vlastností obou původních odrůd. V nadmořské výšce 1.500 m.n.m. jsou kávové třešně ručně sklizeny, aby byly následně kvalitativně tříděny i podle velikosti. Po této sklizni se kávové třešně rozmělňují, aby došlo k uvolnění dužiny. Následně se káva rozestele na vyvýšené africké postele nebo betonové plochy, kde se suší a zároveň pravidelně převrací, aby došlo k rovnoměrnému prosušení. Proces samotného sušení probíhá dokud není zajištěna požadovaná vlhkost, kdy se její hodnota pohybuje kolem 11%. Káva je nadále znovu protříděna a dále už pokračuje do jutových pytlů pro samotný vývoz.
- Producent: Carlos Mendez
- Farma: Finca Los Tres Potros
- Oblast: Apaneca
- Zpracování: Suché (natural)
- Nadmořská výška: 1.500 m.n.m.
- Odrůda: Pacamara