Výběrová káva El Salvador LYA ze norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny karamelu, mléčné čokolády, červeného rybízu, medu a kakaa.
Farma byla založena v roce 1932, kdy Gustavo Vides Valdes pojmenoval svůj majetek na počest své narozené dcery Lya. Název farmy Bosque Lya v překladu znamená - Lyain les. Jedná se o zemi sopek, z nichž mnohé jsou aktivní, takže půda je bohatá. Zralé třešně jsou ručně sbírány mezi lednem a březnem a odvezeny do sběrného místa, kde jsou ručně tříděny sběrači, než jsou přemístěny do mlýna El Borbollon.
- Farmář: Joe Melina
- Oblast: Santa Ana, Ilamatepec Volcano
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1473 - 1650 m n.m.
- Odrůda: Bourbon
- Aroma: Mandle, ostružiny, kakao
- Acidita: Červená švestka
- Cuppingové scóre: 86.50
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)