Výběrová káva El Salvador MAURICIO SALAVERRIA z české pražírny BeBerry je charakteristická tóny třešňové koly, kakaových lupínků a vanilky.
Farma El Divisadero je pozemek o rozloze 6 hektarů a jedná se o jednu z nejstarších farem v Salvadoru. Nachází se v nadmořské výšce 1600 metrů a je osázená převážně keři Bourbon, Caturra, Pacas a Pacamara. El Divisadero má jílovou a vulkanickou půdu velmi dobré kvality. Kávy z této farmy jsou často oceňovány na Cup of Excellence. Zvláště působivá je mycí a sušící stanice kávy, která se nachází na farmě Villa Galicia. Tato skupina farem se nachází ve velmi krásné oblasti El Salvador, známé jako Květinová cesta. Stromy jsou velmi vhodné pro produkci kávy, chrání půdu, stíní kávovníkům a podporují odvodňování půdy. Jsou také vynikajícími bariérami proti větru, které jsou v této oblasti nezbytné, aby se zde kávovníkům dařilo.
Vzhledem k tomu, že výrobci stále více zohledňují vliv fermentace na kvalitu a profil své kávy, zavádějí do svého repertoáru různé zajímavé techniky, aby zpestřili svou nabídku. Jednou ze stále oblíbenějších metod je fermentace kávy v kontrolovaném anaerobním prostředí, což znamená, že káva je po část fermentačního procesu uchovávána v nádobě bez přítomnosti kyslíku. Tato naturálně zpracovaná šarže prochází 48hodinovou fermentací v nádrži a poté se suší v sile při teplotě 28 stupňů. Sušení se přeruší po 16 hodinách a teplota se zvýší na 37 stupňů, dokud vlhkost zrn nedosáhne 20 %. Poté se káva ponechá 24 hodin v uzavřených sudech a následně se suší v parabolické sušičce na 10 %.
- Nadmořská výška: 1.600 m n.m.
- Pěstitel: Mauricio Salaverria
- Farma: Villa Galicia
- Acidita: 2,5/5
- Sladkost: 4/5
- Hořkost: 2,5/5