Výběrová káva El Salvador MIRAMAR z britské pražírny UE Coffee Roasters je charakteristická tóny manga, guavy a papáje.
V návaznosti na sezónnost sklizně kávy v celém kávovém pásu nastal čas představit kávy ze Salvadoru a my jsme vybrali tuto velmi speciální kávu Miramar z odměněné jediné usedlosti Los Nogales, kde byla vytvořena nová odrůda kávy arabica HSF. Odrůda HSF je zkratkou pro Hibrido de San Francisco, což prozrazuje, že tato farma propůjčila své jméno zde objevenému kříženci Bourbon x Pacas. Kvalita šálků je velmi podobná odrůdě Bourbon, má však o něco vyšší produktivitu a vykazuje větší toleranci vůči rzi, i když není zcela odolná.
Tato káva byla zpracována inovativní metodou Anaerobic Soaked, kdy byly třešně získány v mlýně Las Cruces. Poté se třešně umístí na 72 hodin do fermentačních nádrží, kde projdou procesem přirozené anaerobní fermentace. Poté se káva zbaví slupek a promyje (mechanické odstranění slizu) a na 18 hodin se umístí do nádrží pod čistou vodu. Po 18 hodinách je káva převezena k sušení na vyvýšených lůžkách po dobu 24 dnů, čímž se vytvoří nádherné tropické ovocné tóny, jako je mango, guava a papája, s krémovým tělem a dlouhotrvající dochutí.
- Oblast: Los Nogales, Miaramar
- Pěstitel: Salaverria Family
- Nadmořsk výška: 1450 - 1650 m n.m.
- Zpracování: Anaerobic Soaked