Pozor, pozor! Pražírna Father's Coffee Roastery si pro vás opět připravila kávu odrůdy geisha, která je tentokrát původem z jihoamerického El Salvadoru. Anaerobní fermentace, kterou káva podstoupila po dobu 72 hodin, přináší do šálku lehké tóny mandarinky a ibišku, které jsou doplněny o sladké aroma tyčinky Daim. Vyzkoušejte tuto limitku i vy!
Farmu Noruega už po tři generace spravuje rodina Silvových. Současnými majiteli a správci jsou Rafael a Carmen Elena Silva. Název „Noruega“ (Norsko) odkazuje na Rafaelova dědečka, Ralpha Hoffa, který je původem z Norska. Jejich kávová farma je součástí lesa s regulovaným stínem tvořeným původními druhy stromů. Ty přispívají organickou hmotou do půdy, fixují dusík, uvolňují kyslík a zachytávají CO2, čímž snižují uhlíkovou stopu. Vytvářejí mikroklima podporující interakci mezi flórou a faunou a regulují teplotu a vlhkost půdy. Farma nepoužívá herbicidy. Plevel se likviduje manuálně, což přispívá k ekologické rovnováze a zdravé flóře a fauně.
Rodina Silva má vlastní zpracovatelskou stanici jménem Beneficio San Pedro. Mají tak perfektní kontrolu nad celým procesem zpracování. Veškerou kávu sbírají ručně a hned po sběru se káva zpracovává. Metoda anaerobní fermentace probíhá následovně: nejprve se pečlivě vybrané zralé kávové třešně umístí do uzavřených nádob, kde probíhá fermentace bez přístupu vzduchu po dobu 72h. Během této doby se pravidelně monitorují hodnoty pH a Brix (obsah cukru) pro sledování průběhu fermentace. Po skončení fermentace se třešně přemístí na vyvýšené africké postele, kde se suší po dobu 25–30 dní, dokud nedosáhnou optimální vlhkosti. Během sušení se třešně pravidelně otáčejí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení a zabránilo se nadměrné fermentaci.
- Nadmořská výška: 1450 – 1690 m n.m.