El Salvador NORUEGA - geisha

od Father's Coffee Roastery

4.5(2 hodnocení)
399 Kč vč. DPH (2,00 Kč / 1g)
Skladem > 5ks
Můžete mít 13.1. (Po) Další možnosti doručení

Typ balení:

 
Datum pražení
19.12.2024 (23 dnů)
Pražírna
Father's Coffee Roastery
Země původu
El Salvador výběrová káva El Salvador
Region
Apaneca
Odrůda
Geisha (Gesha)
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Daim, Ibišek, Mandarinky
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Pozor, pozor! Pražírna Father's Coffee Roastery si pro vás opět připravila kávu odrůdy geisha, která je tentokrát původem z jihoamerického El Salvadoru. Anaerobní fermentace, kterou káva podstoupila po dobu 72 hodin, přináší do šálku lehké tóny mandarinky a ibišku, které jsou doplněny o sladké aroma tyčinky Daim. Vyzkoušejte tuto limitku i vy!

Farmu Noruega už po tři generace spravuje rodina Silvových. Současnými majiteli a správci jsou Rafael a Carmen Elena Silva. Název „Noruega“ (Norsko) odkazuje na Rafaelova dědečka, Ralpha Hoffa, který je původem z Norska. Jejich kávová farma je součástí lesa s regulovaným stínem tvořeným původními druhy stromů. Ty přispívají organickou hmotou do půdy, fixují dusík, uvolňují kyslík a zachytávají CO2, čímž snižují uhlíkovou stopu. Vytvářejí mikroklima podporující interakci mezi flórou a faunou a regulují teplotu a vlhkost půdy. Farma nepoužívá herbicidy. Plevel se likviduje manuálně, což přispívá k ekologické rovnováze a zdravé flóře a fauně. 

Rodina Silva má vlastní zpracovatelskou stanici jménem Beneficio San Pedro. Mají tak perfektní kontrolu nad celým procesem zpracování. Veškerou kávu sbírají ručně a hned po sběru se káva zpracovává. Metoda anaerobní fermentace probíhá následovně: nejprve se pečlivě vybrané zralé kávové třešně umístí do uzavřených nádob, kde probíhá fermentace bez přístupu vzduchu po dobu 72h. Během této doby se pravidelně monitorují hodnoty pH a Brix (obsah cukru) pro sledování průběhu fermentace. Po skončení fermentace se třešně přemístí na vyvýšené africké postele, kde se suší po dobu 25–30 dní, dokud nedosáhnou optimální vlhkosti. Během sušení se třešně pravidelně otáčejí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení a zabránilo se nadměrné fermentaci.

  • Nadmořská výška: 1450 – 1690 m n.m.

Další kávy od Father's Coffee Roastery

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (2x)

Hodnocení celkem
4.5 / 5
Doporučuje
100%
2 z 2 uživatelů
Caspy ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
200g
Gábor před týdnem
Doporučuje produkt
200g

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
6041 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice