Etiopie Anfilloo z pražírny BirdSong Coffee vás zaujme svou jemnou ovocností a sladkým dozvukem. V chuti dominují citrusové tóny, které se harmonicky prolínají s medovou sladkostí a jemným nádechem mléčné čokolády. Výsledkem je šálek s příjemnou svěžestí a plným tělem, ideální pro milovníky espressa s čistým chuťovým profilem a lehkou aciditou.
Káva pochází z oblasti Nekemte v západní Etiopii, nedaleko hranic se Súdánem, konkrétně z prastarého lesa Anfilloo. Tato oblast je známá svou dlouhou historií pěstování kávy, která zde byla tradičně sbírána pouze pro lokální spotřebu a zůstávala skrytá světovému trhu. Kávovníky zde rostou v menších skupinách uprostřed hustého a biodiverzního lesa, kde se přirozeně prolínají s místní flórou. Typickými stromy v této oblasti jsou například až 40metrový strom "omi" neboli slivoň africká, známá pro své léčivé účinky, a "wadessa" (cordia africana) s rozložitou korunou, kterou místní farmáři využívají nejen jako stín pro kávovníky, ale i pro její dřevo a další praktické účely. V okolí se také nachází několik vzácných endemických druhů dřevin, které přispívají k unikátnímu mikroklimatu a chuti zdejší kávy.
Zrnka této kávy jsou zpracována promytou metodou, která je známá svou schopností zvýraznit čistotu chuti a přirozenou aciditu kávy. Po ručním sběru jsou třešně tříděny a následně zbaveny slupky pomocí depulperu. Poté procházejí fermentací ve vodních nádržích po dobu 12–48 hodin, během které se z povrchu zrn odstraní zbytky dužiny. Po fermentaci jsou zrna důkladně omyta čistou vodou a následně sušena na vyvýšených afrických postelích, kde se pravidelně obracejí, aby došlo k rovnoměrnému schnutí.