Pokud hledáte nezapomenutelný zážitek pro své chuťové pohárky, pak jste tady správně! Naturální Etiopie od pražírny Five Ways nabízí ve své chuti broskvové haribo bonbony, maracuji a jahod s nádechem šlehačky, což vytváří neobyčejnou chuťovou kombinaci.
Tato káva pochází z malých farem v oblasti Arbegona a káva se zde zpracovává ve stejnojmenné zpracovatelské stanici. Do tohoto mikrolotu přispělo se svou kávou 391 zemědělců, jejichž malé farmy mají mezi 3 a 5 hektary. Káva je v této oblasti hlavní tržní plodinou, ačkoli se zde pěstuje mnoho dalších plodin, například cukrová třtina, nepravé banány, koření a zelenina. Pražírna se ke kávě dostala skrz exportní společnost Daye Bensa, která se zaměřuje na komunitu farmářů, kterou neustále vzdělává a snaží se zlepšit jejich životní podmínky v oblasti zdravotní péče, veřejných služeb nebo infrastruktury. Finančně také odměňuje farmáře za konzistenci v objemu a kvalitě dodávané kávy.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 2200 m n. m.