Etiopie ASEFA DUKAMO - anaerobní fermentace 144h

od Nero Scuro

Napsat první hodnocení
649 Kč vč. DPH (3,25 Kč / 1g)
Skladem > 5ks
Dostupné na centrálním skladě Další možnosti doručení

Typ balení:

 
Datum pražení
09.11.2024 (5 dnů)
Pražírna
Nero Scuro
Země původu
Etiopie výběrová káva Etiopie
Region
Shantawene - Sidamo
Odrůda
Heirloom
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Čokoláda, Maliny, Passion fruit, Zralé třešně
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Představte si teplý letní den, ležíte na dece, vedle vás miska čerstvých malin a třešní, ve sklenici domácí limonáda s příchutí citron/passion fruit a z nedaleké pekárny se line vůně čokolády - tak přesně to je Etiopie Asefa Dukamo od italské pražírny Nero Scuro. Už při prvním doušku vás zaujme svým výjimečně komplexním a ovocným profilem. V šálku se mísí sladkost zralých třešní a malinjemná acidita citrusů a passion fruit a vše uzavírají tóny čokolády - s touto kávou se zkrátka nebudete nudit!

Tato káva pochází z farmy Gatta, která se nachází na území původně přírodního lesa. První kávovníky zde byly vysazeny v roce 2013 a sušící stanice byla založena v roce 2017. Okolní vegetace a les hrají zásadní roli jako přirozené stínění pro farmu i sušící stanici. Výsadbu, sklizeň a zpracování kávy řídí výhradně místní obyvatelé. Zajištění pracovních příležitostí a spravedlivé mzdy je pro místní komunitu významným přínosem.

Anaerobic Natural je inovativní metoda zpracování kávy, která kombinuje anaerobní fermentaci s přírodní (suchou) metodou sušení. Tento postup začíná sklizní zralých kávových třešní, které jsou následně fermentovány v uzavřených nádobách, kde je omezený přístup kyslíku. Tento kontrolovaný, kyslíkově omezený proces umožňuje kávovým zrnům rozvinout komplexní chuťové profily, které by tradiční metody zpracování nemohly dosáhnout. Během fermentace dochází k intenzivní interakci mezi ovocnými slupkami a zrny, což výsledné kávě dodává výraznou ovocnost, hlubokou sladkost a nezaměnitelnou jemnou kyselost. Po fermentaci se třešně suší na slunci, což ještě více zvýrazní chuťové tóny, jako jsou zralé bobule, citrusy, víno nebo koření. Anaerobní metoda je náročná na preciznost, ale její výsledky opravdu stojí za to!

  • Producent: Asefa Dukamo - Gatta Farm
  • Nadmořská výška: 2120-2200 m n. m.

Další kávy od Nero Scuro

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5762 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice