Etiopie Asgori je další z řady osvědčených soutěžních káv z věhlasné skandinávské pražírny Coffea Circulor. Pokud ve známých originech často hledáte nové, netradiční chutě, tato pražírna je skvělou cestou, jak je najít. Tuto kávičku se vyplatí vyladit: budete okouzleni bohatým aromatem levandule, na jazyku ucítíte sladké tóny cukrové vaty, červených hroznů a šalvěje, které se harmonicky prolínají s chutí třešní a lesních jahod v dlouhém a příjemném dozvuku. Káva má šťavnaté, lehké tělo s vyváženou vinnou kyselostí.
Tento mikrolot čítající pouhých 20 kg je výsledkem pečlivé práce mnoha malých pěstitelů, kteří obdělávají své farmy ve vysokých nadmořských výškách regionu Yirgacheffe. Tato výška, společně s bohatou vulkanickou půdou a ideálním klimatem, přispívá k výjimečnému chuťovému profilu, který se v této kávě objevuje. Pěstované odrůdy jsou dědictvím, které si Etiopie uchovává po generace a které dává této kávě její jedinečný charakter. Jak říkají v Circuloru, tato káva byla vytvořena v Etiopií a jen dokončena ve Skandinávii.
Zpracování této kávy probíhá tradiční naturální (suchou) metodou. Po ručním sběru jsou zralé třešně plaveny v nádobách, což umožňuje odstranit přezrálé a nedozrálé třešně. Poté jsou třešně uzavřeny do fermentačních nádrží a následně sušeny na afrických vyvýšených postelích po dobu 14 až 18 dnů. Po sušení jsou třešně lokálně vyloupány a nesetříděné zrno je poté transportováno do Addis Abeby k finálnímu třídění v suchém mlýně Daye Bensa.
- Nadmořská výška: 1 795 - 2 150 m n. m.