Výběrová káva Etiopie AYELE DADDAYE z polské pražírny Java Coffee je charakteristická tóny limetky, zeleného čaje Senča a pomeranče.
Ayele Tulu provozuje svoji farmu již 6 let. Rozloha farmy je pouze 5,5 ha. Ayele vkládá do své práce srdce a vášeň. Ještě před 10 lety měla oblast Sidama špatnou pověst kvůli pěstování nekvalitní kávy. V současné době kvůli globálnímu oteplování problém zmizel. Třešně se sklízejí ručně. Jsou fermentovány od 48 do 72 hodin, v závislosti na počasí. Proces většinou probíhá bez slunečního světla. Po fermentaci jsou kávy promyty a okamžitě umístěny na africké postele, kde je pečlivě sledován celý proces. V mycí stanici se káva roztřídí a vyberou se pouze zralé třešně, poté se zrnka suší asi 18 dní. Tato káva je klasická, sladká a šťavnatá Etiopie. V šálku pocítíme příjemnou kyselost limetky, čajové tóny senchy a šťavnatost pomeranče.
- Farma: Sidama Bona Daddaye
- Oblast: Sidama
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1500 - 2000 m n.m.
- Odrůda: Heirloom