Milovníci štavnatých a ovocných káv, máme pro vás skvělou zprávu! Pražírna The Barn si pro vás připravila šťavnatě ovocnou ovocnou bombu v podobě této anaerobně fermentované kávičky z Etiopie. Ponořte se do světa sladkých tónů borůvek a šťavnatého aroma ananasu, které vás okouzlí už na první ochutnání.
Tato káva se pěstuje v oblasti Yirgacheffe, přesněji ve stanici Banko Gotiti, která spadá pod vývozního partnera EDN Ethiopian Coffee. Třešně se do této stanice svážejí až z 350 rodinných farem v okolí, často o velikosti pouhého 1 hektaru. Červenohnědá půda této oblasti je bohatá na živiny. V kombinaci s nadmořskou výškou farem to výrazně přispívá k jedinečnému aromatickému profilu kávy Yirgacheffe. Stanice EDN se nacházejí v několika kebele (vesnicích), například Benti Nenka, Halo Bereti, Banko Chelchele a také právě Banko Gotiti. Pěstování kávy je zde nedílnou součástí kultury komunity. Káva se vždy sbírá ručně a pěstuje se spolu s dalšími potravinářskými plodinami. Tento přístup maximalizuje využití půdy a zároveň zajišťuje potraviny pro komunitu. V posledních sezónách se EDN pustila do používání nových metod zpracování a tato anaerobní šarže je dokonalým příkladem moderní etiopské chuti.
Po pečlivém výběru třešní probíhá jejich fermentace v anaerobním prostředí, pod tlakem a bez přístupu kyslíku. Fermentace trvá 7 až 10 dní při teplotě 15 až 18 °C. Během této doby se sleduje obsah cukru v třešních, aby byl zajištěn co nejlepší výsledek. Poté se káva přenese na vyvýšená sušící lůžka, kde odpočívá ve stínu po dobu 15 až 20 dnů. Třešně se pravidelně míchají, aby se zajistila dobrá cirkulace vzduchu a zabránilo se překvašení.
- Nadmořská výška: 1900 - 2300 m n. m.