Etiopie Bekele od pražírny The Coffee Collective je káva, která okouzlí svou ovocnou komplexností. S chuťovými tóny zralých švestek, sladkého melounu a šťavnatého citrusu bergamot nabízí osvěžující a živou chuť, která je plná zralého ovoce a jemné sladkosti. Každý doušek této kávy přináší radost z harmonického spojení exotických chutí, které vás zavedou na cestu za letním osvěžením.
Bekele Karchara spravuje několik malých zpracovatelských stanic v oblasti Sidama, přičemž ta, se kterou pražírna spolupracuje, se nachází ve výšce 2 350 m n. m. v Murago. Vzhledem k chladnějším teplotám se třešně vyvíjejí velmi pomalu, což vede k výrobě kávy s bohatým aroma. Proces se uskutečňuje bez elektrické energie a vody, přičemž všude jsou zasazeny místní stromy, aby se co nejméně zasahovalo do přírody. Bekele pracuje nejen s vlastní kávou, ale i s kávou od 75 dalších místních farmářů. Jeho vztah kávě sahá až do dětství, kdy jeho rodiče byli farmáři kávy v nížinách.
Tato kávička byla zpracována naturálně, neboli suchou metodou. Třešně jsou obvykle doručeny na mycí stanici ještě týž den, kdy byly sklizeny. Po příjmu jsou ručně tříděny podle zralosti a kvality a očišťovány od nečistot. Následně putují na africké vyvýšené sušicí postele, kde se pravidelně otáčejí a čeří, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Farmáři během tohoto procesu pravidelně odstraňují defektní a zkažené třešně. Naturální zpracování je náročnější a rizikovější než metoda promytá, ale může přinést jedinečně ovocnou chuť, kterou jinde nenajdete. Sušení trvá přibližně 8 až 25 dní, v závislosti na počasí.
- Nadmořská výška: 2 350 m n. m.