Výběrová káva Etiopie BELOYA ze slovenské pražírny Coffeein je charakteristická tóny javorového sirupu, tropického a sušeného ovoce a kakaa.
Zpracovatelská stanice Beloya začala experimentovat s kontrolovanou fermentací třešní v roce 2018. Chtěli se odlišit od ostatních stanic v okolí a hledali způsoby jak na to. Nakonec vyvinuli svou speciální metodu postupu anaerobního naturálního zpracování, které sedí kávě z jejich regionu nejvíce. Beloya spolupracuje s farmáři z regionu a svou úrodu sem dodává 310 drobných farmářů z blízkého okolí. Po probrání třešní od farmářů se vyčistí a vyselektují jen ty nejkrásnější a nejzralejší plody. Následně se dají do speciálních vzduchotěsných sáčků a tam se nechají fermentovat. Po uplynutí 24 hodin se třešně rozprostřou na africké postele, kde se na přímém slunci suší další 2 až 3 týdny. Díky tomuto postupu získává tato káva jedinečnou chuťovou charakteristiku a vlastnosti.
- Farmáři: Drobní farmáři z regionu
- Nadmořská výška: 1.700 m.n.m.
- Sklizeň: 2020/2021