Jemně kyselkavá promytá Etiopka z pražírny Beansmith's. To je tato nová pecka na espresso s příjemnou ovocností čerstvých broskví, osvěžujícího yuzu a jemným tělem zeleného čaje.
Tato kávička pochází od Mustefy Abakeno, drobného zemědělce s 18 hektary půdy poblíž Agaro v západní Etiopii, kde pěstuje kávu ve výšce 2 040 m n. m. Na své farmě zpracovává kávu jak promytou tak naturální (suchou) metodou. Sušení probíhá výhradně na afrických postelích na slunci. V roce 2018 se stal registrovaným vývozcem, aby mohl prodávat kávu přímo. Jeho mycí stanice Beshasha zpracovává nejen jeho úrodu, ale i kávu od sousedních pěstitelů. V roce 2020 získal Mustefa druhou promývací stanici Kabira, která přijímá třešně od místních producentů. Vzhledem k jemným rozdílům v poloze a mikroklimatu nyní Beshasha zpracovává téměř výhradně promyté šarže, zatímco Kabira, která má více prostoru pro sušící lůžka, je vhodnější pro zpracování naturálních káv. V roce 2021 se k jeho týmu připojil agronom Harun, který vylepšil sušící procesy a školil místní farmáře v zemědělských technikách.
Tento lot je tvořen mixem původních etiopských odrůd zvaných Heirloom. V tomto názvu se může skrývat mnoho stovek až tisíce druhů kávovníků. V Etiopii ale i ve většině jiných afrických zemích, je běžné, že do jednoho lotu kávy přispívají desítky až stovky malých farmářů a rodin. Ti po generace vlastní kávovníky, u kterých není znám původ. Odrůdy 74110 a 74112 jsou poté selekce stejného druhu právě z Heirloom.
- Nadmořská výška: 2000 - 2100 m n. m.