Vlajková loď pražírny Roastopus. Klasická Etiopka plná ovocných tónů s kyselým závěrem. Těšit se můžete na tóny sladkých borůvek, v kontrastu s tóny šťavnatého pomela a jemným aroma švestek. Tato káva je vhodná zejména pro milovníky ovocného espressa, kteří si takto vychutnají všechny jemné nuance.
Již počtvrté v řadě vám pražírna představuje kávu ze zpracovatelské stanice a družstva Biloya, a to z toho důvodu, že rok co rok představuje velmi zajímavé a chuťově vyvážené kávy. Tentokrát máte možnost ochutnat tuhle anaerobně zpracovanou šarži, které sice nelze upřít fermentaci, ale není přehnaná a tím pádem si stále uchovala to, co na kávách z Etiopie tolik milujeme. Oblast Yirgacheffe, kde družstvo sídlí, je v kávovém světe proslulá a zde pěstované odrůdy patří mezi nejlepší na světě. Přidružení farmáři se vyznačují mimořádnou pozorností věnovanou detailům při zpracování zrn. Různé kávové odrůdy jsou selektivně vybírány z lesa a vysazovány na farmách, díky čemuž se vyznačují neuvěřitelnou komplexností viditelnou u divokých stromů.
Farmáři ručně sbírají pouze zralé třešně a dodávají je do stanice Biloya. Při příjmu zaměstnanci třešně vizuálně zkontrolují a k anaerobní fermentaci přijmou pouze plně zralé třešně. Vybrané třešně jsou pevně zabaleny do sáčků GrainPro a uzavřeny. Třešně fermentují anaerobně (bez přístupu kyslíku) po dobu 18 až 24 hodin. Po fermentaci se třešně opatrně vyjmou z pytlů a uloží se k sušení na přímém slunci na vyvýšených záhonech. Pracovníci třešně často otáčejí, aby se podpořilo rovnoměrné sušení. Sušení třešní trvá přibližně 2 až 3 týdny a končí ve chvíli, kdy je dosaženo požadovaného procenta vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1.720 m n. m.