Představujeme vám kávu z maďarské pražírny Awaken Coffee. Tato naturální Etiopie BOMBE je plná chutí, které vás okouzlí už od prvního doušku. Představte si svěží meruňky, šťavnaté jahody a jemnou mléčnou čokoládu – to vše v jednom šálku. Neodolatelná kombinace chutí dělá z této kávy opravdový zážitek.
Tato kávová zrnka pocházejí z mycí stanice Testi Aya, která byla založena v roce 2010 a v roce 2016 se stala součástí rodinné produkční a exportní společnosti Testi Group, zaměřující se na výběrovou kávu. Tento mlýn slouží přibližně 375 menším producentům v regionu Shantawene, Sidama. Tito farmáři vlastní v průměru 2,5 hektaru půdy a pěstují zde odrůdy Mikicho a Setami, které jsou místními původními odrůdami kávovníků.
Tento balíček v sobě skrývá naturálně zpracovaná zrnka, proces taktéž označován jakožto suchá metoda. Taková zrnka jsou typicky doručena na mycí stanici již tentýž den, co byla sklizena. Prvním krokem po jejich přijetí je ruční přerozdělení třešní dle zralosti a kvality a jejich očištění od špíny. Třešně pokračují ve své cestě na africké vyvýšené sušicí postele, kde jsou pravidelně čeřeny a otáčeny, aby byl sušící proces rovnoměrný a v průběhu toho všeho farmáři pravidelně ručně odebírají defektní a zkažené třešně. Vzhledem k této části procesu je naturální zpracování značně rizikovější a náročnější, než je například metoda promytá, a je zde více prostoru pro omyl. Toto riziko však může přinést odměnu v podobě lahodné ovocné kávy, jakou nenajdete nikde jinde. Sušení trvá přibližně 8 až 25 dní, v závislosti na počasí.
- Nadmořská výška: 2000 m n. m.
- Region: Sidama