Pokud patříte mezi milovníky spíše lehkých a osvěžujících chutí ve vašem espressu, tak rozhodně nesmíte vynechat tuto naturální Etiopku, kterou si pro vás připravila pražírna Concept Coffee Roasters. Šálek se vyznačuje svou typicky jemnou květinovou vůní, sladkostí připomínající broskvový ledový čaj a meruňky společně se svěžím, jablečným závěrem.
Bombe je pojmenováno podle stejnojmenného pohoří v oblasti Sidama, které se nachází jižně od této stanice. Místo je vyvrcholením několikaleté tvrdé práce a příprav odborníka na kávu ze Sidamy Asefa Dukama a jeho rodiny. Pěstitelé, kteří dodávají kávu do stanice Bombe, žijí vysoko v bujném a krásném údolí hor Bombe. Jsou součástí členské organizace, kterou tvoří 667 pěstitelů v různých částech pohoří. Stanice je jedním z míst, odkud Daye Bensa šíří znalosti o zlepšování zpracovatelských postupů zaměřených na kvalitu. Třešně, které se sem expedují, rostou v nadmořské výšce mezi 1 920 a 2 020 metry.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1920 - 2020 m n. m.