Výběrová káva Etiopie BOMBE ze španělské pražírny Nomad Coffee je charakteristická tóny melounu, ostružin a hrušek.
Rok za rokem si pražírna z etiopské stanice Bombe přiváží skvělou kávu. Stanice se nachází v regionu Sidama ma jihu země v nadmořské výšce mezi 1500 a 2200 metry nad mořem. Díky tomu kávové třešně dozrávají pomalu, rozvíjejí se složité vůně a chutě a velmi zajímavé kyselé tóny. Do stanice Bombe vozí své kávové třešně přes 667 menších pěstitelů.
V případě této šarže se třešně fermentují ve vodě po dobu 36 až 72 hodin a poté se suší na afrických postelích pokrytých plastovou síťkou po dobu 9 až 12 dní, dokud nedosáhnou 10% vlhkosti. Za slunečných dnů se lůžka zakrývají, aby se zabránilo nadměrnému vysychání kávy.
- Zpracovatelský závod: Bombe
- Nadmořská výška: 1920 - 2020 m n.m.
- Sklizeň: leden 2022