Výběrová káva Etiopie BOMBE ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny whiskey, vanilky, čokolády a melounu.
Tato káva zrála u nás v pražírně v sudu z dubového dřeva ve kterém byla dříve slovenská whiskey. Pro tuto kávu jsme si zvolili způsob pražení omni roast. Proto jsou tato zrnka vhodná pro alternativní přípravy kávy, stejně jako pro klasické espresso. V Chuťovém profilu můžete najít čokoládu, whisky, vanilku a meloun.
Ve vysoké nadmořské výšce v kávově významné oblasti Sidama se nachází skupina asi 667 farmářů, jejichž farmy jsou roztroušené po celé ploše nádherného pohoří Bombe. Nasbírané třešně dodávají do promývacích stanic zpracovatele Daye Bensy. Stanice fungují jako lokální sběrná místa a jsou zásadní pro zpracování a další rozvoj kvality. Kvůli rostoucím cenám kávy může Daye Bensa malé rodinné farmy více zaplatit, což je motivuje k lepší péči o kávovníky. Díky aplikaci pouze přírodních hnojiv jsou kávy od Daye Bensy ekologicky certifikovány. Farmáři, kteří dodávají kávu do této zpracovatelské stanice, ji pěstují vysoko v horách v bujném zeleném porostu hor zvaných Bombe. Odtud je tedy odvozený i název promývací stanice. Zpracovatelský závod Bombe je ve svém regionu velice úspěšný díky své skvělé organizaci a progresivnímu přístupu ke zpracování a ekologii. Je proto hojně využíván producenty i z jiných blízkých oblastí.
- Nadmořská výška: 2.020 m.n.m.
- Zpracování: Barrel aged