Užijte si lahodný okamžik s touto výjimečnou kávou od pražírny Father Carpenter. Tato plně promytá káva z Etiopie se vyznačuje svým šťavnatě ovocným aroma černé třešně a lahodné jahody, společně se sladkokyselou chutí exotického tamarindu. Dopřejte si tento unikátní zážitek, který probudí vaše smysly a potěší vaše chuťové buňky.
Bookissa je skupina 33 drobných farmářů. Každý člen vlastní farmu o velikosti přibližně 2,5 ha. Stejně jako v celé oblasti Guji, i zde rostou keře pod přírodním lesním baldachýnem, který zajišťuje přirozený stín. Všichni farmáři z družstva Bokissa jsou školeni v oblasti agronomie a zpracovávání kávy. Díky tomu jsou zde vysoké nároky na kontrolu kvality při sušení kávy. Všechny africké postele jsou označeny speciální značkou, kde je uvedeno datum zahájení sušení, a každý den se pravidelně zapisují relativní hodnoty obsahu vlhkosti.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.