Máme tady novou lahvičku od nizozemských Friedhats naplněnou naturální Etiopií! Naleznete v ní naprosto vše, co byste od takové naturální africké kávičky chtěli, a to sice krémové tělo plné mléčné čokolády a k tomu svěžest sladkých jahod. Přesně takové kafe, jako máme u suše zpracovaných etiopských zrnek rádi.
Tato zrnka pochází z krásné vysokohorské oblasti Odo Shakisso. Kávové stromy rostou v těchto vysokých polohách s rodinnou oddaností a láskou k etiopskému pěstování kávy. Plné chutě těchto kávových zrnek jsou umocněny metodou zpracování. V souladu s heslem "Etiopie na prvním místě, zpracování až na druhém", podstupují kávová zrna proces naturálního zpracování. Tento postup zachovává jejich plnou chuť, kterou v šálku pak naleznete. Mimo to je metoda šetrná vůči životnímu prostředí, jelikož na ni není vyžadováno tolik vody. Je to taktéž nejstarší metoda zpracování pocházející právě z Etiopie. Jedná se ovšem o rizikovější metodu zpracování, jelikož při nesprávném postupu mohou být zrnka jednoduše znehodnocena. Za předpokladu že je učiněna správně a s pečlivostí, dokáže ovšem vykouzlit nezaměnitelný šálek s plným a šťavnatým tělem, které je plné zralého ovoce a pralinek. Tento risk se pak může krásně vyplatit.
Odrůda kávovníku, ze kterých máme tuto lahvičku etiopské půdy, je Gibirinna 74110 a Serto 74112. Tyto stromky okupují většinu etiopské produkce, jelikož jsou odolné proti houbovité infekci známé pod skratkou CBD.
- Nadmořská výška : 2173 m n.m.