Výběrová káva Etiopie BUKI z nizozemské pražírny Sprout Coffee Roasters je charakteristická tóny ananasu, broskve a čokolády.
Mycí stanice Buki se nachází 2 km od města Uraga v etiopském okrese Guji Oromia. Kávu z této stanice denně dodávají místní zemědělci, nakupují ji v třešních a podle toho ji zpracovávají. Obvykle se promytá káva ještě týž den depulpuje, přes noc fermentuje a poté se čistě promyje a suší na vyvýšených lůžkách. Úplné usušení umyté kávy na slunci trvá 8-15 dní. Kávy v Etiopii jsou obvykle sledovatelné až na úroveň mycí stanice, kam drobní pěstitelé - z nichž mnozí vlastní méně než 1/2 hektaru půdy a v průměru jen 1/8 hektaru - dodávají třešně na váhu, aby dostali platbu v tržní výši. Káva se třídí a zpracovává do šarží, aniž by se uchovávaly informace o tom, čí sklizeň kávy je v kterém pytli nebo v které šarži.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 2200-2250 m n. m.