Výběrová káva Etiopie BUKI z dánské pražírny April Coffee je charakteristická tóny jasmínu, sladkých citrusů a broskve.
Mycí stanice Buki se nachází 2 km od města Uraga v etiopském okrese Guji Oromia. Kávu z této stanice denně dodávají místní zemědělci, nakupují ji v třešních a podle toho ji zpracovávají. Obvykle se promytá káva ještě týž den depulpuje, přes noc fermentuje a poté se čistě promyje a suší na vyvýšených lůžkách. Úplné usušení umyté kávy na slunci trvá 8-15 dní. Kávy v Etiopii jsou obvykle sledovatelné až na úroveň mycí stanice, kam drobní pěstitelé - z nichž mnozí vlastní méně než 1/2 hektaru půdy a v průměru jen 1/8 hektaru - dodávají třešně na váhu, aby dostali platbu v tržní výši. Káva se třídí a zpracovává do šarží, aniž by se uchovávaly informace o tom, čí sklizeň kávy je v kterém pytli nebo v které šarži.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 2000 m n. m.