Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Etiopie BUKU SAYISA #2 - vánoční edice

od Candycane Coffee

Napsat první hodnocení
399 Kč vč. DPH (2,00 Kč / 1g)
Skladem > 5ks
Můžete mít ihned na výdejním místě Praha 8 Další možnosti doručení

Typ balení:

 
Datum pražení
09.12.2024 (7 dnů)
Pražírna
Candycane Coffee
Země původu
Etiopie výběrová káva Etiopie
Region
Hambela Wamena
Odrůda
Heirloom
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Banán, Kandované ovoce, Květiny, Muškátový oříšek, Pomerančové bonbony, Skořice
Cuppingové skóre
87,75/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Zažíjte letos kouzlo Vánoc s jedinečnou vánoční specialitkou od vyhlášené české pražírny Candycane. Jedná se o natural anaerobní Heirloom Etiopii edice Buku Sayisa #2, která je plná tradičních květinových tónů s kandovaným ovocem, pomerančovými bonbóny a troškou banánu. Na závěr zanechává dochuť po skořici a muškátovém oříšku. Prostě taková vánoční sladkost do letošní zimy! 

Stanice Buku Sayisa se nachází v regionu Hambela Wamena v Guji. Buku Sayisa, název údolí ve kterém se stanice nachází, znamená v místním jazyce „Požehnané údolí“. Hambela Wamena je jednou z nejvýše položených oblastí pro pěstování kávy v Etiopii s nadmořskou výškou 2 300 metrů nad mořem. Vysoká nadmořská výška hraje významnou roli při utváření chuťových profilů káv produkovaných v této mycí stanici. Také sklizeň obvykle probíhá později v sezóně ve srovnání s jinými regiony. Výsledkem je pomalejší zrání třešní pro lepší vývoj cukru, což vede k výrazné, sladší chuti kávy. Do stanice dodává své třešně přes 430 místních farmářů, jejichž farmy jsou roztroušené po okolních kopcích. Díky členitému terénu a špatné infrastruktuře musí svou sklizeň do stanice vozit na koni nebo pěšky. Provoz stanice vede Esayase Beriso, který se stará o kvalitní a pečlivé zpracování a zároveň edukaci farmářů. Díky jeho skvělé práci a práci farmářů je na této stanici rok od roku vidět pokrok ve zpracování a kvalitě výsledné suroviny. Stanice neustále investuje do zajištění lepšího sušení a nedávno dokonce postavili nový suchý mlýn v Hambele.

Zpracování kávy je výsledkem promyšlené anaerobní fermentace, která začíná pečlivým výběrem zralých kávových třešní. Ty jsou umístěny do nerezových nádrží s minimálním obsahem kyslíku, což podporuje rozvoj malické acidity a výsledné komplexní chutě. 

Další kávy od Candycane Coffee

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice