Zažíjte letos kouzlo Vánoc s jedinečnou vánoční specialitkou od vyhlášené české pražírny Candycane. Jedná se o natural anaerobní Heirloom Etiopii edice Buku Sayisa #2, která je plná tradičních květinových tónů s kandovaným ovocem, pomerančovými bonbóny a troškou banánu. Na závěr zanechává dochuť po skořici a muškátovém oříšku. Prostě taková vánoční sladkost do letošní zimy!
Stanice Buku Sayisa se nachází v regionu Hambela Wamena v Guji. Buku Sayisa, název údolí ve kterém se stanice nachází, znamená v místním jazyce „Požehnané údolí“. Hambela Wamena je jednou z nejvýše položených oblastí pro pěstování kávy v Etiopii s nadmořskou výškou 2 300 metrů nad mořem. Vysoká nadmořská výška hraje významnou roli při utváření chuťových profilů káv produkovaných v této mycí stanici. Také sklizeň obvykle probíhá později v sezóně ve srovnání s jinými regiony. Výsledkem je pomalejší zrání třešní pro lepší vývoj cukru, což vede k výrazné, sladší chuti kávy. Do stanice dodává své třešně přes 430 místních farmářů, jejichž farmy jsou roztroušené po okolních kopcích. Díky členitému terénu a špatné infrastruktuře musí svou sklizeň do stanice vozit na koni nebo pěšky. Provoz stanice vede Esayase Beriso, který se stará o kvalitní a pečlivé zpracování a zároveň edukaci farmářů. Díky jeho skvělé práci a práci farmářů je na této stanici rok od roku vidět pokrok ve zpracování a kvalitě výsledné suroviny. Stanice neustále investuje do zajištění lepšího sušení a nedávno dokonce postavili nový suchý mlýn v Hambele.
Zpracování kávy je výsledkem promyšlené anaerobní fermentace, která začíná pečlivým výběrem zralých kávových třešní. Ty jsou umístěny do nerezových nádrží s minimálním obsahem kyslíku, což podporuje rozvoj malické acidity a výsledné komplexní chutě.