Výběrová káva Etiopie CH'ERI NATURAL z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny meruněk, ibišku, jasmínu a toffee.
Kávy Yirgacheffe pochází z oblasti Sidamo na jihu Etiopie, ale sám o sobě má region tak výjimečnou kávu, že byla tato oblast rozdělena na vlastní mikro-region. Převládají zde promyté metody zpracování, ale káva Ch'eri Natural by měla dostat více pozornosti. Kávové třešně jsou sbírány, poté ručně vytříděny, aby se odstranily nezralé třešně od zralých. Podle tloušťky a vrstev kávových třešní v kombinaci s venkovními teplotami je dána úroveň fermentace během prvních dnů sušení. Fermentace je pomalejší ve vyšších nadmořských výškách, kdy je teplota obecně nižší. Naturální kávy jsou sušeny na vyvýšených afrických postelích 8-15 dní, když je slunečné počasí, a 15-20, jakmile je mírně zataženo. Coffea Circulor se rozhodla sušení prodloužit až na 25 dní, aby zajistili, že kávové třešně předaly co nejvíce chuťových látek.
- Farmář: 600 drobných vlastníků
- Oblast: Yirgacheffe, Gedeb
- Zpracování: Naturální, prodloužení doby transportu aroma
- Nadmořská výška: 2100-2300 m n.m.
- Odrůda: Heirloom
- Aroma: Meruňky, Bergamot, Butterscotch
- Acidita: Limetka, Hroznové víno, Citrusy
- Cuppingové skóre: 90,75